Specialty classes

 

Duo WOD
Het woord ‘duo’ zegt het al, in deze les doe je de CrossFit Workout of the Day in teams van minimaal 2 personen. Zo krijg je meer feeling met de andere leden en de community die achter CrossFit Westenwind zit!

Crossfit Kids
CrossFit Kids is een lesvorm die gericht is op kinderen tussen de 8 en 13 jaar. In deze les ligt de focus op goed leren bewegen, en een beter lichaamsbewustzijn creëren. Deze focus zal onder andere worden vertaald in spelvormen, waarbij we de gewenste kracht en bewegingen zullen behandelen.

Crossfit teens
CrossFit Teens is een les gericht op jongeren tussen de 13 en 18 jaar. In deze les ligt de focus op, naast het goed leren bewegen en een beter lichaamsbewustzijn creëren, een fundament maken van een sterk lichaam. In deze trainingen zullen in de trainingen minder spelvormen voorkomen, en zal er meer krachttraining worden gedaan dan bij de Kids variant.

Barbell Club
In deze les gaan we specifiek in op de technieken van verschillende power- en Olympische lifts zoals de snatch en clean en jerk. Deze lesvorm is bedoeld om beter en efficiënter met de barbell te leren bewegen.

Gymnastics
Tijdens de gymnastics les zal de training gericht zijn op het verbeteren van alle turn onderdelen binnen CrossFit. Denk hierbij aan veel oefeningen met eigen lichaamsgewicht zoals pull-ups, handstand push-ups, bar en ring muscle-ups etc. Daarbij zal er ook veel focus zijn op het creëren van een sterke ‘core’ die nodig is bij het uitvoeren van deze oefeningen.