Strongfit

 

Als een van de twee hoofdonderdelen biedt CrossFit Westenwind StrongFit aan.

StrongFit is een trainingsmethode die de nadruk legt op correct, functioneel en efficiënt bewegen. Dit zie je terug in de oefeningen die je tijdens deze lessen aangeboden krijgt. Denk hierbij aan veel kracht en balans oefeningen om het lichaam in een krachtig evenwicht te brengen. Onze coaches zijn geschoold volgens deze trainingsmethode, en gebruiken de principes van StrongFit om fysieke tekortkomingen, zwakheden of disbalansen te identificeren, en een remedie te bieden door middel van beweging. Een zwakte of disbalans kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een bestaande of eerdere blessure, een slechte houding, of een verkeerd bewegingspatroon dat door de jaren heen op een vervelende manier tot uiting komt. Bij sportatleten kunnen disbalansen het gevolg zijn van bijvoorbeeld overtraining, of specialisatie. Met de bewegingsprincipes van StrongFit zullen de coaches deze zwaktes aanpakken door oefeningen te programmeren als slee sprints, yoke walks, en zandzakken dragen en gooien. En inderdaad, dit is intens – maar op een goede manier! Het is fysiotherapie op steroïden, zonder blessures te kweken!

StrongFit is er om een sterk, gebalanceerd en gezond lichaam te creëren. De principes zijn gebaseerd om het leren begrijpen van de juiste bewegingen en de natuurlijke stroom van het menselijk lichaam. Het gaat dus niet altijd om wat je doet, maar vooral hoe en waarom.

CrossFit Westenwind is er voor iedereen! Het maakt niet uit of je 14 of 60 bent, StrongFit is altijd aan te passen aan ieders niveau. Dit kunnen we doen door middel van het verlagen van gewicht, het verminderen van de herhalingen, of het verkorten van de work out. Zo traint iedereen even intensief, en wordt iedereen fitter, ongeacht het niveau!