Wat is Crossfit?

 

CrossFit is een trainingsvorm waarbij drie hoofdelementen zijn samengevoegd in één:

– Gewichtheffen
– Gymnastiek
– Cardio

Deze trainingsvormen combineer je op zoveel mogelijk verschillende manieren, geen enkele training is hetzelfde. Ons doel bij CrossFit is namelijk om ‘allround fit’ te worden en niet gespecialiseerd in één onderdeel. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding en zijn alle workouts te schalen naar jouw niveau.

CrossFit is geen ‘high-tech’ fitness op dure apparaten, maar back to basic: we doen aan tillen, rennen, gooien, springen etc. Bij CrossFit maken we onder andere gebruik van halters, medicijn ballen, roeimachines, kettlebells en ons eigen lichaam natuurlijk.

Een training bestaat in het algemeen uit een warming-up, een techniek en/of kracht deel, een WOD (workout of the day) en een cooling down. In het techniek/kracht deel wordt aandacht besteed aan het correct uitvoeren van de verschillende oefeningen en olympische lifts, zoals een clean & jerk. Een trainer zal iedereen tijdens de les persoonlijk begeleiden en aanwijzingen geven.

CrossFit is bedoeld voor iedereen! Het maakt niet uit of je 14 of 60 bent. CrossFit is altijd te schalen en aan te passen. Een gevorderde doet een oefening bijvoorbeeld met meer gewicht dan een beginner. Zo traint iedereen op een eigen niveau, maar ongeacht op welk niveau je de work-out doet, iedereen wordt fitter!

Bekijk onderstaande video’s voor meer uitleg over CrossFit.

Proefles Aanvragen

Wil jij erachter komen of Crossfit echt iets voor jou is? Vraag een gratis proefles aan en maak kennis met de coaches, de leden en natuurlijk Crossfit!

Vraag Proefles Aan