Wat is Crossfit?

 

Als een van de twee hoofdonderdelen binnen CrossFit Westenwind bieden we CrossFit aan.

CrossFit is een trainingsvorm waarin drie verschillende sportdisciplines zijn samengevoegd in één: gewichtheffen, gymnastiek en cardio. Door de diversiteit van de oefeningen en de eindeloze combinaties is geen enkele training hetzelfde. Daarbij sluit deze diversiteit naadloos aan bij het doel van CrossFit; allround fit worden. Om dit te bereiken leggen we geen focus op een specifiek onderdeel, maar werken we aan zowel kracht als mobiliteit, explosiviteit, en uithoudingsvermogen. Om iedereen zijn optimale vorm van ‘allround fit’ te laten behalen werken we met intensieve persoonlijke begeleiding. Zowel tijdens de reguliere lessen als in ons overige lesaanbod. Zo kunnen we elke work out aanpassen aan ieders niveau.

CrossFit is geen ‘high-tech’ fitness op dure apparaten, maar gaat back-to-basic om zijn doel te behalen. Denk hierbij aan tillen, rennen, gooien, springen etc. Daarbij maken we bij CrossFit onder andere gebruik van halters, kettlebells, medicijn ballen, roeimachines, en veel ‘bodyweight’ bewegingen.
Een CrossFit training bij CrossFit Westenwind bestaat over het algemeen uit een warming-up, een techniek en/of kracht onderdeel, een WOD (Workout Of the Day) en een cooling down. In het techniek of kracht onderdeel wordt aandacht besteed aan het correct uitvoeren van de verschillende oefeningen zoals een ‘Clean en Jerk’ binnen het Olympisch gewichtheffen. Een trainer zal iedereen tijdens de les persoonlijk begeleiden en aandacht geven om zo de techniek te waarborgen, en iedereen een stapje verder te helpen.

CrossFit Westenwind is er voor iedereen! Het maakt niet uit of je 14 of 60 bent, CrossFit is altijd aan te passen aan ieders niveau. Dit kunnen we doen door middel van het verlagen van gewicht, het verminderen van de herhalingen, of het verkorten van de work out. Zo traint iedereen even intensief, en wordt iedereen fitter, ongeacht het niveau!

Proefles Aanvragen

Wil jij erachter komen of Crossfit echt iets voor jou is? Vraag een gratis proefles aan en maak kennis met de coaches, de leden en natuurlijk Crossfit!

Vraag Proefles Aan